Serienummer of IMEI-nummer vinden

Waar vind ik het serienummer of IMEI-nummer op mijn iPhone, iPad of iPod touch of MacBook

We beschrijven hier waar je het serienummer, IMEI-/MEID-nummer en ICCID-nummer op je iPhone, iPad of iPod touch of MacBook kan vinden.

Waar staat het serie-, IMEI-/MEID- of ICCID-nummer?

1. Ga op je Apple device naar 'Instellingen'
  2. Kies vervolgens 'Algemeen' en tik op 'Info'.
  3. Zoek het serienummer. Om het IMEI-/MEID-nummer en het ICCID-nummer te vinden moet je mogelijk naar beneden scrollen.
  4. Kopieer het nummer door je vinger op het nummer te houden en plak deze vervolgens waar je hem wilt hebben.

Afbeelding iPhone Instellingen (bron: support.apple.com)

Mocht je het nummer nog niet gevonden hebben, dan kan je ook het volgende doen:

iPhone

Op de volgende devices vind je het serienummer in 'Instellingen' en het IMEI-/MEID-nummer op de simkaarthouder. Je kan ook het IMEI-/MEID-nummer gebruiken in plaats van het serienummer als je support nodig hebt:

• iPhone 12
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone SE (2e generatie)
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus

Op een iPhone 6s en nieuwer vindt u het serienummer in Instellingen en het IMEI-/MEID-nummer op de simkaarthouder.

Afbeelding: simkaarthouder (bron: support.apple.com)

Op de volgende devices vind je het serienummer in 'Instellingen' en het IMEI-/MEID-nummer (de eerste veertien cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer) op de achterkant.Je kan ook het IMEI-/MEID-nummer gebruiken in plaats van het serienummer als je support nodig hebt:

• iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE (1e generatie)
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5

Op veel modellen van de iPhone 5 en iPhone 6 vindt u het serienummer in Instellingen en het IMEI-/MEID-nummer (de eerste veertien cijfers van het IMEI-nummer zijn het MEID-nummer) op de achterkant.

Afbeelding: achterkant iPhone (bron: support.apple.com)

iPad en iPod touch

Voor de iPad Pro, iPad of iPod touch vind je het serienummer op de achterkant van het device. Op een iPad zie je daar ook het IMEI-nummer.

De Finder en iTunes

Je kan het serienummer voor je device ook opzoeken in de Finder of in iTunes:

1. Sluit het apparaat aan op je computer.
  2. Open Finder op een Mac met macOS Catalina 10.15 of hoger. Gebruik iTunes op een Mac met macOS Mojave of lager, of op een pc.
  3. Zorg in de Finder ervoor dat het tabblad 'Algemeen' zichtbaar is. In iTunes klik je op het tabblad 'Overzicht' om de informatie te bekijken.
  4. Klik voor een iPhone op 'Telefoonnummer' onder de naam of het model van het apparaat om het IMEI-/MEID- en ICCID-nummer te zien.
    Klik voor een iPad (Cellular-model) op 'Serienummer' om de CDN-, IMEI-/MEID- en ICCID-nummers te zien.

Afbeelding iTunes (bron: support.apple.com)

Als je deze info in ergens wilt plakken, kies je voor 'Wijzig' en vervolgens voor 'Kopieer serienummer'.

Heb je het device niet?

Het serienummer of IMEI-/MEID-nummer kan op verschillende plaatsen staan.

1. Ga naar appleid.apple.com in een webbrowser op je computer.
  2. Log in met de Apple ID die je op jouw apparaat gebruikt.
  3. Scroll naar beneden naar het gedeelte 'Apparaten'. Selecteer het apparaat om het serienummer en IMEI-/MEID-nummer te zien.

Als het hiermee nog gelukt is, kan je het volgende proberen:

• Heb je een ander apparaat met iOS 10.3 of hoger dat bij jouw Apple ID is ingelogd? Ga dan op dat apparaat naar 'Instellingen' > '[Jouw naam]'. Scroll naar beneden om de devices te zien waarop je met jouw Apple ID bent ingelogd. Tik op de naam van het apparaat om het serienummer en het IMEI-/MEID-nummer te zien.

Het serienummer van een MacBook vinden

Afhankelijk van het product, vind je het serienummer:

• Op de buitenkant van het product.
  • Op een Mac, door in het Apple-menu de optie 'Over deze Mac' te kiezen.

Over deze Mac

Als je het apparaat niet bij de hand hebt of als je het niet kunt inschakelen

• Op de originele verpakking van het product, vind je het serienummer onder de streepjescode.
  • Het serienummer van het apparaat staat ook op de originele verkoopbon of factuur.

Reparatie nodig?

☝️Wil je je Apple device ter reparatie aanbieden? Dan helpen we je graag verder. Het toestel zal aangemeld moeten worden. We hebben de benodigde stappen hier voor je op een rij gezet.